På kryds og på tværs

Jeg er ved at få store piger. Store piger med langt, tykt hår. Vi har i mange år kæmpet en kamp med håret, både hårvask, opsætning, hårbørstning osv. Men nu har pigerne efterhånden fået en alder hvor de kan se fordelene ved at vaske håret, rede håret og have det sat op så uglerne ikke bygger rede.
For nylig fik jeg muligheden for at modtage et eksemplar af "Den store flettebog" skrevet af Bente-Helen Schei eller Flettemamma som hun kaldes i Norge.
Jeg tænkte "Hvorfor ikk" når nu pigerne er begyndt at interessere sig for det og mine evner ud i håropsætning stopper ved hestehale og rottehaler.
Vi har brugt bogen en del, både til inspiration og til trin for trin. Bogen indeholder 75 flettevejledninger i forskellige sværhedsgrader. Vi har indtil videre holdt os til de nemme og drømt om de svære, men øvelse gør mester og vi skal helt sikkert ha gang i både Sildeben og To-i-en-fletming.
Til sidst i bogen er der et "Far fletter" afsnit, det synes jeg er en sjov ide, 6 fine og nemme fletninger som far nemt kan kaste sig over.
Jeg havde ikke troet at jeg ville komme til at bruge en flettebog, men har ind til nu fundet rigtig god inspiration til nye frisurer til pigerne, og pigerne, ja de nyder at få nusset håret imens.

Bogen er sponsoreret men ord, holdninger og model er mine egne. 


Kommentarer

Populære indlæg