Rya….. det nye sort

Der er vel næsten ikke nogen der kan være i tvivl om at vægtæpper, broderi og rya er på vej tilbage. Mange får enten kuldegysninger ved tankerne om rya og eller gode barndomsminder fra fritidshjemmet. Ikke desto mindre er rya på vej tilbage i en opgraderet og smuk udgave. En af de aller dygtigste her hjemme er Tine Wessel. Hun er en mester til sit fag. En mester i broderi og altså også i rya. Jeg har længe været vild med Tines værker og har sukket efter dem når jeg har været forbi Stilleben. I sommer opsnappede jeg tid og sted for Tines rya workshop. Jeg meldte mig til og har siden glædet mig til at skulle lære noget nyt.
Igår var så dagen hvor jeg drog afsted til Frederiksholms kanal, i en gammel guld vagtmester bygning hvor væggen kun står i kraft af de andre vægge og der lugter af historie (og fugt). Vi blev bænket om bordet og introduceret til rya og to forskellige teknikker.
Jeg blev HELT bidt af det og ser mange hyggelige vinterafter foran mig med stramaj i skødet og lækre farver uldgarn på nålen.

Kommentarer

  1. Åh wauw!! Du er så god til at lære nyt og holde kreativiteten i kog, det vil jeg altså også være :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh TAK Mette, det var dog et fantastisk kompliment! Det tror jeg skal være min rettesnor, "Hold kreativiteten i kog"!

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg