Istanbul, hjemme igen

Øst, vest, ude godt men hjemme bedst. Så er jeg hjemme på Amager igen efter en rigtig god, sjov og spændende tur til Istanbul. Fredag morgen rejste jeg sammen med Laura fra Smukt Brugt til Istanbul for at se hvad byen kunne byde på af inspiration, oplevelser og ideer.
Istanbul er et hektisk orgie af farver, dufte, smage, lyde, mylder og 1000 andre intryk. Vi boede i det område der hedder Kadiköy, som ligger i den asiatiske side af Istanbul. Vi boede lige ned til havnen og hver morgen tog vi færgen over til Europasiden bl.a for at opleve den store bazar, den Blå Moske, Cisternerne og meget mere.
Det var rigtig fint at starte dagen med en sejltur, det var en rolig måde at indtage det pulserende Istanbul.
Lørdag forvildede vi os ned mellem den store bazar og havnen. Det var vildt, alle de lokale var også på gaden og vi gik som sild i en tønde. Det var rigtig svært at fornemme så meget andet end menneskemasse så hvis jeg en anden gang tager til Istanbul vil det helt sikkert være lørdag og søndag som skal bruges på at køre ud af byen og opleve landet. I går mandag tog vi samme tur og det var så fedt at få mulighed for rigtig at se butikkerne og deres helt fantastiske udvalg af ALT. Jeg blev især draget af butikkerne med engros silkebånd, knapper, æsker, poser, papir osv. Helt nede ved havnen ligger Spice bazar, her er krydderier, Locum, sæber, honning og baklava i lange baner og høje bjærge. Det er en rigtig fin bazar som virkelig sætter sanseapperartet på arbejde.
I Istanbul ligger butikkerne i temaer, dvs en hel gade med undertøj, en hel dage med bryllupsinvitationer, en hel gade med knapper og bånd osv. Dette gør at man bliver meget overvældet for der er bare meget af ALT og naboen tilbyder det helt sikker billigere end der hvor man lige har købt.
På den asiatiske side, Kadiköy, hvor vi boede var der mere roligt og lokalt. Mange af priserne faldt 30-50% bare fordi vi var væk fra centrum. Der var lækre gader med frugt og grønt, fisketorv, anitkgade, kryddeributikker, butikker med ting til hamam (tyrkisk bad) og almindelige tøj og sko butikker.
Jeg vil en af de næste dage prøve at lave en mere indgående guide til de butikker som jeg synes er værd at tage forbi.
Her er til sidst en masse stemningsbilleder fra turen.
Kommentarer

Populære indlæg