Derma event som gav tanker, mange tanker…… om maling

I november var jeg afsted til et blog arrangement med Derma huspleje, Svanemærket og Astma-Allergi Danmark arrangeret af Derma. Et lækkert arrangemnet for mødre og deres små poder hvor vi fik en masse at vide om hudpleje, produkter, tilsætning og ikke tilsætning. Om kemikalier og om at undgå disse. Meget at det vi fik at vide har der stået om i blade, aviser på nyheder, hver gang er det som om at alle bliver forskrækkede, men efter et par uger med mådehold og sunde produkter er der en tendens til at falde tilbage til gamle vaner. Derma er godt for krop og sjæl, så enkelt kan det skrives. Men Derma er også godt for miljøet, for naturen, for dem som producere det og for dem som producerer det som Derma produceres af. Astma-Allergi Danmark kontrollere alt med allergi ( havde i nok gættet), de kontrollere alle de reaktioner vores krop har og kan få ved de forskellige produkter. Svanemærket kontrollere det miljømæssige ved de mærkede produkter, og ikke kun hvad der sker når sæben skyldes ud i vasken, de kontrollerer også produktionen, emballagen og produktionen af disse. Så når Derma produkter både er mærket med den grønne svane og den blå krans er det i sandhed godt for både krop og sjæl.

På dagen havde jeg en 11 mdr gammel lillebror med som på ingen måde havde lyst til at sidde stille, tie stille eller hygge på det tæppe som var lagt frem til babyer. Så jeg fik desværre ikke mulighed for at gå helt i dybden og stille nørdede spørgsmål, men noget som jeg bed fast i og som i virkeligheden intet havde med hudplejeprodukter at gøre var snakken om maling. Vægmaling indeholder et konserveringsmiddel som man ind til videre har troet kun kunne fremkalde allergiske reaktioner ved kontakt. Men nye undersøgelser har vist at allergener fra dette konserveringsmiddel også kan være luftbåren og anbefalingerne lyder nu at man ikke opholder sig længere tid i nymalede rum de første par uger.
Vi står over for at skulle lave børneværelse til lillebror og den nye viden har virkelig ramt mig! Hans nye værelse skal være så økologisk som det er muligt og så må han sove hos os et par uger mere for at være sikker på at alle allergene stoffer er fordampet og forduftet.


Bag denne dør i dette fuldstændig hovedrystende uoverskuelige rodet værelse på 5 m2 skal lillebror have drenge boltre plads, og det skal stå klar til slutningen af april hvor vi skal ha taget billeder af børnenes værelser. Bum, så nu skal vi i sving. Jeg vil løbende vise istandsættelsen frem her på bloggen og komme med ideer til små børneværelser. 

Kommentarer

Populære indlæg